Loaded

Kako ti Leanpay pomaga prihraniti denar za nujne primere?

29.04.2024. | 4 min branje

Če si kot večina ljudi na svetu, veš, da so prihranki za nujne primere ključnega pomena za uspešno upravljanje financ. Vendar varčevanje ni vedno enostavno, zlasti če živiš od plače do plače. Tu ti pomaga Leanpay z našo storitvijo ''Kupi zdaj in plačaj pozneje'' (Buy Now Pay Later - BNPL).

V tem članku se bomo poglobili v to, zakaj Leanpay kot ponudnik BNPL ponuja inovativen, enostaven, varen in odgovoren način varčevanja. Razkrili ti bomo tudi, kako ti pomagamo, da se preventivno pripraviš na nepričakovane stroške, ki se lahko pojavijo v tvojem življenju.

1. Obvladljiva plačila v daljšem časovnem obdobju

Leanpay ti kot storitev BNPL omogoča, da večje stroške nakupa razporediš na obvladljiva mesečna plačila čez daljše časovno obdobje. Na ta način lahko lažje upravljaš s svojim proračunom, imaš jasen nadzor nad svojimi financami in se izogneš porabi vsega denarja naenkrat.

Odplačevanje obrokov pri Leanpay izvajamo v rednih časovnih presledkih, zato ti ni treba skrbeti, da bi pozabil na plačilo ali zamudil rok. Prav tako te na plačila spomnimo s pomočjo SMS sporočil.

Fleksibilnost je tako popolnoma v tvojih rokah. Leanpay ti namreč zagotavlja zelo fleksibilen način plačevanja, pri katerem je število obrokov prilagojeno tvojim potrebam in željam. Vedno si prizadevamo, da so naše stranke na prvem mestu - zato nam je v Sloveniji leta 2024 uspelo razširiti število razpoložljivih obrokov na 84 in dvigniti znesek posojil do 12.000 €.

2. Odgovorni posojilodajalec

Pri Leanpay temeljito upoštevamo vse potrebne predpise in zakonodajo, da so naše storitve zaupanja vredne, varne in etične za vse naše uporabnike.

Biti odgovoren posojilodajalec za nas pomeni prepoznati potrebe strank in jim zagotoviti primerno posojilo po sprejemljivi obrestni meri.

a. Brez skritih stroškov

Pred podpisom pogodbe se prepričamo, da je stranka prejela vse potrebne informacije in da razume pogoje posojila. Prav tako predhodno za vsako stranko preverimo, ali je stranka sposobna odplačati posojilo, in jo vnaprej obvestimo, kakšne bodo posledice, če posojila ne bo odplačala.

Verjamemo v popolno preglednost, zato smo z možnostjo Kupi zdaj in plačaj pozneje (BNPL) vzpostavili politiko odgovornega posojanja - vse naše stranke spodbujamo, da jo pred podpisom pogodbe preverijo.

Ta politika opisuje naša pričakovanja do strank in uporabnikom zagotavlja smernice za sprejemanje odgovornih odločitev o posojilu. Politika vključuje jasno razlago pogojev za posojilo in zagotavlja koristne informacije o možnostih odplačevanja in drugih storitvah, ki jih stranka morda potrebuje.

Vključuje tudi jasne informacije o obrestnih merah in tudi o tem, kako lahko naše stranke zahtevajo spremembo posojilne pogodbe.

b. Upoštevanje predpisov in pravil

Še en razlog, zakaj smo pri Leanpay odgovorni posojilodajalci: upoštevamo pravila in predpise, ki jih določajo finančni organi države, v kateri delujemo.

Ti predpisi ščitijo stranke pred izkoriščanjem ter zagotavljajo pošteno in odgovorno posojilno prakso. V Sloveniji od nas uradna banka Slovenije zahteva, da za vsakega potencialnega uporabnika Leanpay storitev opravimo oceno finančne stabilnosti, s katero zagotovimo, da lahko stranka odplača posojilo.

3. Varčevanje za nujne in nepričakovane situacije

Nazadnje, storitev Leanpay ti lahko pomaga prihraniti denar za nujne primere. Namesto da bi moral stroške nakupa plačati naenkrat, jih lahko razporediš na manjša, obvladljiva plačila in prihraniš denar za nepričakovane trenutke, ko boš finance res potreboval. Pri tem pa ti ni treba izprazniti svojih prihrankov.

V času inflacije, ko je denarja malo, je izbira Leanpaya koristen način za upravljanje svojih financ. Na ta način lahko še vedno nakupuješ visokokakovostne izdelke in storitve, ki jih potrebuješ, ob enem pa ohraniš večjo prilagodljivost pri porabi denarja.