Loaded

Prvi mednarodni teambuilding Leanpay na Hrvaškem in kaj se lahko iz njega naučite

22.04.2024. | 4 min branje

Leanpay je mednarodno podjetje, ki združuje več kot 60 zaposlenih s pisarnami v petih različnih državah srednje in vzhodne Evrope (Hrvaška, Madžarska, Romunija, Srbija in Slovenija). Verjamemo, da je ta raznolikost naš temelj, ki bogati storitve, ki jih ponujamo našim strankam in partnerjem.

V podjetju Leanpay smo predani rasti skupaj z našimi partnerji, kupci in ekipo. Živimo z inovacijami. In smo pionirji prihodnosti podjetja BNPL. Zato se zavedamo, kako pomembno je vlagati v znanje, razvoj in dobro počutje naše ekipe.

V tem članku preberite več o tem, kako si družba Leanpay prizadeva gojiti ekipni duh z dejavnostmi teambuildinga. Upamo, da vam bo to pomagalo pri oblikovanju strategij, ki bodo oblikovale vašo delovno kulturo in navdihnile vaše zaposlene.

Vas zanima, kako je bil videti naš team building? Preberite več in izvedeli boste vse o glavnih poudarkih.

Hitro rastoče podjetje BNPL, ki narekuje tempo v jadranski regiji

Biti hitro rastoče podjetje, ki se hitro širi po celotni srednjeevropski regiji, je del naših sanj, vendar ima tudi velike odgovornosti. Posebno pozornost moramo namreč nameniti temu, da bo podjetje ostalo enotno in povezano.

Verjamemo, da so neformalni dogodki najboljša priložnost za to, da ekipa ostane enotna. S tem namenom smo v Vrsarju na Hrvaškem organizirali naš prvi mednarodni teambuilding.

Neformalni teambuilding s pridihom

Neformalna srečanja s poudarkom na še večji povezanosti naše ekipe, hkrati pa našim zaposlenim nudijo čas za sprostitev v družbi drug drugega, so za nas izjemno pomembna. Ti dogodki ne le izboljšujejo naše odnose, temveč so tudi odlična podlaga za oblikovanje uspešne ekipe, ki omogoča brezhibne storitve za naše partnerje in stranke.

Tako združujejo najboljše iz obeh svetov: zabavo in učenje. Ob vsaki priložnosti radi rastemo in izboljšujemo svoje spretnosti in znanje, zato naš teambuilding ni bil osredotočen izključno na sproščanje.

Bolj kot to smo se ukvarjali z:

- vključevanje novih članov ekipe v ekipo,

- gradnjo zaupanja in zdravih odnosov med sodelavci,

- spodbujanje učinkovite komunikacije,

- izboljšanju vedenja pri reševanju problemov in vodenju.

Na koncu smo priznali in nagradili prizadevanja posameznikov in ekip.

Da bi od tega teambuildinga odnesli čim več, se nam je pridružila profesionalna ekipa trenerjev teambuildinga, ki je poskrbela, da smo vsi aktivno sodelovali in uživali.

Kako je vse skupaj potekalo

Prvi dan

Prvi dan smo začeli z večerjo za prebijanje ledu, na kateri so se vsi imeli priložnost osebno spoznati in se bolje spoznati v sproščenem vzdušju. Kakšno olajšanje, da smo po dveh letih dela na daljavo končno postavili imena ob obraze.

Po dogodku smo se razdelili v ekipe glede na naše glavne vrednote in poslanstva ter začeli z dejavnostmi za krepitev ekipe. Dejavnosti so vključevale veliko timskega dela, kjer smo se predstavili in kjer smo preostalim članom ekipe tudi predstavili nalogo. In rezultati? Drug o drugem smo se naučili več in preizkusili svoje spretnosti javnega nastopanja, saj smo morali svoje rešitve predstaviti 60 ljudem. Noro, kajne?!

Drugi dan

Drugi dan smo začeli s predstavitvijo vodstvene ekipe o načrtih za prihodnost. S tovrstno razpravo želimo zagotoviti, da med sodelavci ustvarimo pregledno okolje in spodbudimo zaupanje med vodstveno ekipo in zaposlenimi.

Po uradnem konferenčnem delu smo nadaljevali z razvijanjem svojih sposobnosti za timsko delo v različnih dejavnostih za krepitev ekipe. Od gradnje majhnih čolnov iz različnih materialov in poskušanja, da bi pluli po neokrnjenih vodah Vrsarja, do vožnje s pedali ... Dejavnosti so poskrbele, da smo se povezali na globlji ravni, in poskrbele, da so se naši obrazi zasvetili od nasmehov in smeha.

Po dejavnostih je celotna ekipa vstopila v čoln in se odpravila na raziskovanje skritih biserov Istre. Pluli smo po morju, opazovali delfine in uživali v sproščenem vzdušju. Raziskovanje morja se je končalo s pristankom v Poreču, kjer so nam predstavili bogato zgodovino Poreča. Po ogledu mesta smo večer zaključili z okusno večerjo in uživanjem v istrski kulinariki.

Tretji dan

Zadnji dan smo se ponovno srečali, da bi sodelovali pri dejavnostih teambuildinga in lovu na mrhovinarje v okolici Vrsarja ter tako izboljšali svoje spretnosti v dinamiki, ki se kaže v timu ali organizacijah - timsko delo, komunikacija in organizacija nalog.

Komaj čakamo na naslednji Leanpay teambuilding

Za zaključek naj povem, da je imela celotna izkušnja neverjetno vzdušje in prav poseben preobrat: prvič se je srečala celotna ekipa iz petih držav. Nihče si ni predstavljal, da bi lahko toliko ljudi iz različnih kultur, ki govorijo različne jezike, kdaj imelo nekaj tako skupnega. Vendar so bile te predpostavke napačne.

Z veliko smeha in osredotočenostjo na boljše medsebojno poznavanje smo se domov vrnili z nasmehi na obrazu.